Meilės artimui dieną – susitikimai su artimaisiais

      Trečiadienio pavakarę Plinkšių globos namų salė susirinko čia gyvenantys garbaus amžiaus žmonės, jų artimieji ir darbuotojai tradiciškai paminėti Pagyvenusių žmonių dieną. Senoliai patys traukė gerai žinomas dainas, skaitė savo kūrybos eilėraščius, atidžiai klausėsi ir dainavo kartu su „Sedos romansais“.

Linkėjo stiprybės ir sveikatos

      Renginio vedėja Dainora Balytė, pasveikinusi visus susirinkusius, priminė, jog šis gyvenimo tarpsnis pats brandžiausias ir garbingiausias, kuriuo reikia didžiuotis, nes jis neįkainojamas, ir linkėjo daugiau šviesių dienų bei šiltų ir gražių prisiminimų ir būti laimingiems.

      Senelių namų direktorė Birutė Vaičkienė pasidžiaugė, kad susirinko ne tik namų gyventojai, bet ir jų artimieji, kiti svečiai: „Pagyvenusių žmonių diena yra tik vieną dieną, bet mes ją švenčiame visą mėnesį. Nusprendėme, kad atsidarius šiems namams, ir toliau švęsime artimiausių, mylimiausių, kaip aš sakau, namiškių šventę. Mūsų gyventojai myli jus, laukia, nori būti kartu tiek, kiek leidžia jūsų laikas, jūsų užimtumas. Ši šventė bus kasmet ir todėl nusiteikite atidėti į šalį visus reikalus ir atvažiuokite čia, mes jūsų labai lauksime.“

      Pasak direktorės, pasistengta sukurti tokius namus, kad čia gyvenantys turėtų jaukų kambarėlį, koplytėlę, kur galėtų pasimelsti, pabūti vienumoje, jei reikia. Norintys ir galintys gali patys pasigaminti maistą ar džiaugtis puikių šeimininkių pagamintu maistu. Yra pakankamai medicininės įrangos bei medicinos darbuotoja, kuri gali suteikti pagalbą ne tik Senelių namų gyventojams, bet ir plinkšiškiams, prispaustiems didelės bėdos.

      „Būkite sveiki, būkite drąsūs, būkite linksmi, būkite geri vienas kitam“, – linkėjo B. Vaičkienė.

Skambėjo romansai

      Susirinkusiesiems skambėjo Senelių namuose gyvenančių dainininkų ansamblis, kuris dovanojo visiems gerai žinomas dainas. Irena Monika Praspaliauskienė perskaitė savo kūrybos eiles, skambėjo darbuotojų dueto – Vandos Bertašienės ir Reginos Damunskienės – daina, o svečiai iš Sedos kultūros centro – ansamblis „Sedos romansai“ – padainavo jaunystę primenančius romansus, palydėdami juos eiliuotais žodžiais.

      Pabendravę su savo artimaisiais ir svečiais seneliai laimingi skirstėsi į savo kambarius.       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode